Lamminga nærmer seg

God kveld!

I år viser scanninga at vi venter 336 lam, og vi forventer å starte oppi siste delen av påsken. I år blir det ekstra spennede og stort. Ved at vi har litt mer erfaring enn i fjor. Neste uke får vi endelig kraftforautomater i fjøset forhekk til. Dette blir i utgangspunktet litt nærmere lamminga enn vi hadde tenkt. Men bedre sent enn aldri 🙂 Vi valgte denne gangen også å kjøpe fra Reime, vi gikk noen runder i fohold til hva vi skulle velge her, men hittil har vi bare gode erfaringer med Reime. Og systemene deres virker velutprøvde. Vi hadde også besøk fra to representatenter fra Reime i forrige uke, vi kom med noen tilbakemeldinger og ønsker om tilpasninger for å optimalisere foringen i fjøset vårt. Dette gjaldt spesielt i forhold til hvordan vi kan tilpasrhekken for å unngå forspill. Som vi ser at det er litt av akkurat i det vi legger inn ny rundball.

Erfaringer med fjøset til nå er svært gode! Det har gjort det mulig for oss å jobbe litt ved siden av gården. Apropo jobb, begynner jeg opp i jobb igjen på mandag, etter to tette svangerskap og fantastiske barn. Det er en følelse av glede, men også litt vemod ved at tiden går så fort. Ja, det er virkelig på barna en ser hvor raskt tiden flyr., Til høsten er eldstemann skolegutt allerede!!

Vi har kjøpt oss ny traktor i vinter. Etter mange reprasjoner på den vi hadde i fjor, så vi oss nødt til å investere i en ny. det er ikke alltid det lønner seg å reparere det gamle. Vi har ganske mye hardere bruk på traktoren enn det var før vi overtok. Men ukentlig kjøring av rundballer og annet.

Vi lurer på å montere videoovervåkning i fjøset nå.. For å få bedre oversikt og kontroll under lamminga!

Minstejenta har fått sin egen leikegrind i fjøset, så her kommer erfaringer med sau og lamming rett inn med morsmelka!

 

Godt natt til alle der ute!!

Renate

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s