Adventstid, parring nærmer seg slutten og juletresalg..

Heisann!

Nå nærmer parringa seg slutten her, vi har igjen ca 30 stk å parre totalt sett. Det blir spennede til våren å se hvor mange lam som kommer. Det er litt utfordring å parre opp så mange påsettlam, men vi håper de fleste av de blir med lam. i fjor hadde vi 3-4 påsettlam som ikke fikk lam.

Det har vært litt utfording i det nye fjøset med vondt lukt.. Ikke vanlig fjøslukt, men skikkelig møkklukt. Vi har undersøkt litt om det og det er visst en reaksjon som skjer når møkka kommer i kontakt med vannet første gangen det er dyr i fjøset. Vi har jo ikke fylt opp mer enn 1/3 av fjøset med sau heller så det kan jo hende det forsterker lukta litt. Vi får håpe det blir bedre til neste år.

Vi har for tiden lånetraktor her på gården, traktoren våres skulle på service og var endel som måtte repareres på den. Estimerte kostnader på 30 000, det er ikke moro før jul. Men det er jo sånn det er å drive gård, alltid noen ekstra utgifter og uforutsette ting som dukker opp.

Nå nærmer det seg jul og vi skal levere pinnekjøttet vi har speka til røyking på landkrabba, en liten lokal fiskebutikk i nærheten. Vi lagde bare fire ribber i år, grunnet tidsmangel rakk vi ikke å påta oss å lage for andre. Men neste år er vi klare for det 🙂 Da skal vi lære oss å slakte selv av en profesjonell, kgprisen når vi sender lammet til gilde blir 20 kr dyrere når vi tar det tilbake selv kontra å slakte selv. Vi syns jo det er moro å lære seg dette selv også!! Til mer selvdrevne vi er på disse tingene til mer moro er det 🙂 Planen er virkelig å utvide urte og grønnsakshagen her til sommeren også. Gleder meg!!

 

Nå reiser snart bonden til byen for å spre ekte juleglede! De skal ha tre med juletresalg nedafor: kiwi på steenseth, superkiwi på Åssiden og Holmen sentret i Asker. Så her er det bare å løpe å kjøpe skikkelig flotte juletrær, edelgran og vanlig gran!

 

Ha en fin adventstid 🙂

Renate

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s