Snart oktober..

Heisann!

Nå jobbes det for å gjøre klart til innsett av sau. Mange har spurt oss når vi skal ha ting klart, og vi skal ha en binge klar til dyr nå i oktober/november. Vi øker ganske på med dyr så har sterkt behov for å leie mer beite og slåttemark. Si gjerne fra om du vet om noe til leie i nærheten!

I vinter skal alle påsett lamma bo i det gamle fjøset, ca 60 stykker. Og ca 80 voksne søyer skal bo i det nye fjøset. vi har ordnet klart med bekarer til parring nå, parringa starter opp i november.

I helga skal det snekres rom over der det skal gå trapp ned til nye fjøset. I år rekker vi ikke å få til lys utendørs ved fjøset, så vi blir flittige brukere av hodelykter siden det er et mørkt tun.

Jeg har forresten kjøpt med en halv fjellgris i dag som jeg snart skal hente. Gleder meg – har aldri foredlet av gris før så det blir en ny opplevelse!

Har blitt litt lite tid til blogging her i det siste, vært mye som har skjedd. Men jeg lover å oppdatere med bilder og beskrivelser nå som ting roer seg litt. Vi har vært opptatt med å kjøre sau, hente sau og passe på sau. Det er ikke bare bygging som står på agendaen for tiden, nå må dyrene pleies med kraftfor og saltstein på innmarksbeite, og sorteres hvor de skal. Vi har igjen en liten gjeng med lam som går på nedsiden her, de skal snart sendes til slakt. Det er så utrolig morsomt arbeid, å jobbe med dyr gir virkelig mening :). Selv om jeg syns det er litt rart å sende dyra med slaktebilen, så gjelder å ha fokus på at dyra har det veldig fint når de får gå fritt på beite om sommeren!

 

Ha en fin helg folkens:)

Takk for at du kikker innom siden vår!

 

Og et lite tips til gårdbrukere med sau lindholt data.Der søker vi råd eller leser erfaringer når det er noe vi lurer på om sau.

http://www.lindholtdata.no/

LogoTre Lindholt Data
– 24 år med data så folk forstår det.

Skip Navigation Links

Høst

Renate

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s