18 timers dager..

image

image

image

God kveld!

Om dagen kjennes det virkelig som om tiden ikke strekker til. Det krever mye tid og energi å bygge fjøs. Sjur reiser på jobb på Gol til 7, så hjem til middag og rett ut å jobbe på fjøset igjen. De siste dagene har han drivi på til 23-24 om dagen. Imponerende!

Jeg har virkelig ikke skjønt dimensjonene av hvordan ting kom til å bli her, nå er det dumper og gravemaskin som jobber på spreng. De har nok mye å gjøre for tiden for har ikke begynt her før i 5-6 tiden på ettermiddagen. Så har blitt seine kvelder her med mye bråk, skal si det høres når steinrøysa midt på jordet skal løftes, tippes i dumperen for så å tippes som fylling rundt fjøset. Jeg syns litt synd på naboene våre om dagen, for er skikkelig anleggsbråk her.. Så det skal jammen bli godt når ting har kommet på plass. Nå er det også litt styr med adkomst til tunet om dagen, så vi parkerer nede i veien.

La ved litt bilder sist. Det har skjedd mye: vinduer er på plass, dører montert i går og i dag, ventilasjon er montert, elektrikeren kommer i helga og så er det en runde med rørlegger. Det kommer nok en utladning når fjøset er på plass, akkurat nå for tiden kjennes det nesten litt voldsomt å satse og bygge slik vi gjør.. Men det blir forhåpentligvis veldig bra i enden! Dette er jo en livsstil vi begge ønsker, og i perioder må man jo jobbe hardt for å nå et mål. Nesten litt rart å tenke på at vi skal ha sau der om en måneds tid. Men først fjøsfest 20 oktober. Da skal fjøset innvies med tapas, vin og hyggelig selskap. Det gleder vi oss til 🙂

Det har forresten begynt en ny serie på nrk som heter bondelandet. Det har vært en episode til nå, men den skildrer norske bønder sine utfordringer ganske bra.

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/865357/

Sjekk ut linken! Episode 2 er i kveld.

Renate

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s