Dyrerommet tar form..

Image

Mye innredning..

Image

Langt fjøs. På innsiden av grindene lang veggen, blir den eneste plassen vi har tregulv. Under lamming kommer vi til å lage til lammebåser lang innredningen der. Da kan vi fore manuelt langs veggen. Vi lurer også på hva slag system vi skal ha for å merke av bingene. Vi har lurt litt på å male veggen med tavlemaling, slik at vi lett kan skrive opp beskjeder på veggen. Men denne malingen er ganske kostbar. Vi er i allefall avhengig av et godt system når vi skal ta vare på så mange dyr. Forslag?!

Image

Image

Her er to generasjoner i samarbeid med å montere opp innredningen. Hjelpen vi får fra «goffa» (faren til sjur) er helt uvurderlig. Uten hans hjelp og erfaring hadde vi ikke klart dette. Det er mye å sette seg inn i både med sauehold, og generell gårdsdrift, i tillegg til snekring og tunge tak om ikke jeg kan bidra så mye med. Vi er så heldige at han er veldig behjelpelig med å dele sin kunnskap med oss. Dette tror jeg er viktig på en gård, vi går på en måte i mesterlære samtidig som vi må finne våre løsninger på ting.

Image

I bakre delen av fjøet (mot gamle fjøset) skal vi ha et oppholdrom med kjøkkendel, data og sofakrok. Her vil det også gå en trapp opp til gamle fjøset. Dette blir på venstre side. Høyre siden blir delt av som et eget rom, tørrfor vil bli kastet ned i hullet i taket. Selve veggen mot dyrerommet vil bli i panel med store vinduer så vi har utsikt til dyrene.

Image

Lamma på jordet på nedsiden av fjøset..

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Dyrerommet tar form..

  1. Selv om tavlemaling er dyrt så holder den lenge. Det som skrives med kritt kan vaskes av med klut og vann. På vanlig matt vannbasert maling kan man skrive med hvit tusj,men så må den males over igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s