Tilleggsnæring… Foredling av kjøtt?

Image

Etterfylling..

Image

Kjekt å se at «hølet» vårt tettes igjen, nå ser det ikke så farlig ut i tunet her.

Image

Vi spinner om dagen litt på hva slags tilleggsnæring vi kan drive med på gården. Innovasjon Norge vil gjerne ha litt tanker fra oss om hva vi tenker oss fremover, dette vil de ha som belegg for en del av tilskuddet vi får fra de.

En ting vi lurer på er om vi skal satse på videreforedling av kjøtt. De siste årene har vi lagd vårt eget pinnekjøtt og fenalår, og det har blitt skikkelig bra. Det er jo moro å lage sitt eget når vi har tilgang på så gode råvarer. I morgen skal jeg ringe mattilsynet for å høre om hva som skal til for å starte å foredle i litt større skala. Kanskje de kan komme på en befaring hit når vi har heist tilbake låvene. Vi får jo så god plass på låven, så vi må jo prøve å utnytte noe av plassen til en slags form for tilleggsnæring!

Image

Image

Noe av kjøttet vi hengte til speking i høst…

Image

Her prøver vi ut en helt egenkomponert marinade på speking av elg. Cognac, einebær, pepper og litt diverse. Ble faktisk veldig godt!!

Nå som jeg er inn på foredling av kjøtt her fikk jeg lyst til å legge ved et bilde av en av de første rettene vi lagde når vi flyttet inn på gården.

Image

Baconsurret elgmedaljong med hjemmelaget potetstappe og appelsinsaus med persille. Dette var skikkelig godt!

Burde kanskje lage en egen post på siden her som heter mat for det syns jeg er moro, elsker å drømme meg bort i kokebøker og matblader.

Er det noen som ønsker å bestille kjøtt ta gjerne kontakt med oss, i september-oktober etter vi har sanket hjem sauen skal vi foredle noe. Vi tar gjerne opp litt bestillinger til venner og kjente for å prøve ut litt!

Renate

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s