Gården

God kveld!

Har surfet litt på nettet i kveld å sett på mange interessante blogger.Var særskilt innom en spennende blogg i dag:

http://jordegaard.blogg.no/

etter tips fra ei i barselgruppa. Jeg ser at det er mye det går ann å gjøre ut av en blogg, kan si jeg ble inspirert men skjønner at det er et eget fag å få en blogg interesant. Mye av denne bloggen kommer til å ha fokus på bygging av sauefjøset vårt i tiden fremover. Men vi har mange planer og tanker for gården som helhet så etterhvert vil den nok handle mye om andre ting også. Vi ønsker ikke bare å drive med kjøttproduksjon på garden, men også tilleggsnæring. Kanskje i form av videreforedling av kjøtt og eller kanskje Inn på tunet. Men dette blir en god stund frem i tid, så godt vi har god tid til å planlegge:) Vi er begge opptatt av mat, mattradisjoner og det å skape noe eget ut fra de ressursene vi har. Men med to små barn og mye som skal på plass må vi bruke god tid på å lande det vi nå har startet på, som er fjøsbygging og bygge opp en solid primærnæring. Det er vi selvsagt helt avhengig av på sikt siden vi investerer i et såpass stort sauefjøs.

Når det gjelder planlegging av det nye fjøset har det pågått over flere år, Sjur har virkelig brukt god tid på å sette seg inn i ulike løsninger og muligeheter på hvordan bygge et mest mulig praktisk fjøs. Jeg prøvde å finne noen videoer som viser hva vi har valgt nå men klarte ikke å finne det. Kommer tilbake til det! Vi har heldigvis fått god hjelp av prosjektgruppa til å enke på ulike løsninger. Tegningene av fjøset har vært mange, skal prøve åfå lagt ut bilder av det etterhvert.

Jeg hadde tenkt til å skrive litt mer om selve gården og de andre husene i tunet her i kveld, men klokka begynner å bli mange så det får jeg gjøre en annen dag!

Takk for at du kikker innom bloggen vår 🙂

Renate

 

 

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Gården. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s