Byggeprosjekt nytt sauefjøs!

Hei!

Ja, da er vi i full gang med å bygge oss nytt sauefjøs. Siden gården vår er deltaker i et nasjonalt prosjekt for å bevare kulturlandskap samtidig som vi får oss et helt nytt funksjonelt sauefjøs under gamle tømmerlåver, ønsker vi å skrive litt om denne prosessen. Vi kommer til å legge ut bilder underveis etterhvert som byggingen går inn i nye faser!

I dag er gravingen ferdig og gutta fra Hol skal begynne med forskalingen. Vi bor virkelig på en byggeplass om dagen,  tunet vårt minner om Hølet på Geilo. Men nå og fremover skal hølet tettes. Første trinn er å forskal og gjøre klart til møkkakjelleren.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Det er spennende å se på så utrolig flinke folk i arbeid. Gutta som heiste av fjøset var skikkelig erfarne og dyktige folk. Det har til nå blitt kjørt bort noen hundre lass med masse, Det har ikke gått heltknirkefritt. Den ene lastebilen tippet over ende her om dagen. Det er ikke bare bare å skulle tippe lass her i Oppheim som det er så bratt.Bilen var i tillegg litt ustabil. Sjaføren fikk seg en trøkk, han ble sendt til Ringerike for undersøkelser. Brakk noen ribein. Gravingen har nå på gått halvannen uke ca, og nå har regnet lagt seg over oppheim, ikke som vi hadde håpet nå. Det har blitt gravd ganske tett opp til stabburet, så for å slippe litt bekymring har heldigvis  «Goffa» lagt på presseninger for å forhindre at regnet skal skape ras, og i verste fall ta med seg hele stabburet.

Legger ut noen bilder – Ha en fin dag!

Renate

Reklamer

Om oppheimgarden

Hei! Vi er en familie på fire som bor i Oppheim i Ål kommune. Vi er to voksne, Sjur 32 år og Renate 29år. En gutt på tre år og ei datter på 6 uker, Viljar og Amalia. Vi overtok i høst en gård som vi skal bygge opp et nytt fjøs med stor sauedrift. Vi er opptatt av å bevare bygningr og kulturlandskap, samtidig som vi får oss et funksjonelt nytt moderne fjøs.
Dette innlegget ble publisert i Nytt Fjøs, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s